Expositie 2019 (in voorbereiding)

Op 17 november 2019 viert de regio Leudal in Midden-Limburg 75 jaar bevrijding. Ter gelegenheid hiervan organiseren wij een bijzondere tentoonstelling, waarmee we een beeld schetsen van "waat woore det väör men?". Dit tijdelijk museum richt zich op de bevrijders en de bezetters die in de laatste maanden van de oorlog actief waren in het zuiden.

Wat kunt u verwachten?
Wij tonen ruim vijftig volledig aangeklede etalagepoppen met daarnaast veel authentiek materiaal. Unieke foto's en filmbeelden uit de regio, aangevuld met persoonlijke verhalen van onze bevrijders. Materiaal van de Britse 51st Highland Division, 15th Scottish Division, 4th Armoured Brigade, 7th Armoured Division, 11th Armoured Division, 79th Armoured Division, 49th Infantry Division, 53rd Welsh Division en de Amerikaanse 75th Infantry Division en het 772nd Tank Destroyer Battalion. Daarnaast is er aandacht voor het Britse 8th en 12th Corps, plus the Royal Air Force en the United States Air Force.

Ook beschikken we over materiaal van Duitse zijde. Eenheden van de Luftwaffe FLAK, Wehrmacht en Fallschirmjäger komen aan bod. Al deze eenheden waren op enig moment actief in de regio tussen de Maas en de Noordervaart, en tussen het Kanaal Wessem-Nederweert en Baarlo.

Waar en wanneer?
U kunt deze tentoonstelling bezoeken in enkele ruimtes die tijdelijk als museum worden ingericht. Dit tijdelijk museum vindt u in Heythuysen bij Rijksmonument Boerderij Elshof aan de Walk in Heythuysen. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het gemeentehuis, op loopafstand van Boerderij Elshof.

Het tijdelijk museum opent zijn deuren op 14 september 2019 en zal gedurende drie maanden open zijn voor publiek. Op 15 december 2019 sluiten wij de deuren. Gedurende deze periode zijn wij op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 16:30 geopend.
De toegangsprijs bedraagt 3 euro.

Wij willen een speciaal programma opzetten voor basisscholen in de regio

Extra.
Op zondag 17 november 2019 pakken wij groots uit. Wij gaan samen met andere organisaties een grootse happening op touw zetten, die het gehele gebied 'groen' zal kleuren. Hierover later meer.
We hopen dat velen van u de tentoonstelling komen bezoeken.

Kijk voor meer informatie op www.bevrijders1944.nl