Routes of Liberation, mei 2015

Reizende expositie Routes of Liberation naar Roermond

Op initiatief van de Provincie Limburg komt de reizende expositie ‘Routes of Liberation’ in het kader van de herdenking van 70 jaar bevrijding in Nederland naar Roermond. Deze unieke expositie is van 1 tot en met 28 mei 2015 te bezoeken in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

De expositie is een onderdeel van de activiteiten van de Stichting Liberation Route Europe. Dankzij Liberation Route Europe kunnen we de route die de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog aflegden zelf ontdekken en beleven.De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de westelijke geallieerden vanaf Zuid-Engeland naar de stranden van Normandië, de Belgische Ardennen, Brabant, Arnhem, Nijmegen, het Hürtgenwald en Berlijn en gaat verder tot de Poolse stad Gdańsk.

De Commissaris van de Koning in Limburg, drs. Th. Bovens heeft de expositie in Roermond op 30 april geopend. Daarna is deze van vrijdag 1 mei tot en met donderdag 28 mei 2015 te bezoeken in de Sint-Christoffelkathedraal op de Markt van Roermond. De Kathedraal is geopend op werkdagen van van 14.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 17.00 uur.


(F059)

Met dank aan Peter Wijnands Photography.