1 mei, lezing Bibliorura

Op zondag 1 mei organiseren de Bibliotheek Bibliorura en Boekhandel Plantage een lezing met Eric Munnicks en Hugo Levels. Deze lezing gaat over het boek 'Waar blijven de bevrijders!', dat Eric Munnicks samen met Hugo Levels schreef. De officiële presentatie van dit boek is op 30 april a.s.

'Waar blijven de bevrijders!' is het eerste deel van drie unieke boeken over de frontperiode 1944-1945 in Noord- en Midden-Limburg. Beide auteurs zijn al tientallen jaren bezig met het verzamelen van informatie over het gebied van Maas, Peel en Roer in de periode 1944-1945. De drie boeken hebben een chronologische opzet die de gehele frontperiode omvat en bevatten veel uniek materiaal uit particuliere fotocollecties, dagboeken van strijdende soldaten en burgers en interviews met Duitse en Geallieerde veteranen. Een dergelijk allesomvattend boek bestaat nog niet en is derhalve een uniek document voor Noord- en Midden-Limburg.

De lezing vindt plaats op zondag 1 mei van 14.00-16.00 uur in de Gabriël Gorriszaal van de Bibliotheek Bibliorura in Roermond.

Toegangsprijs: € 5,00 per persoon, € 2,50 korting op vertoon van de lezerspas (voorafgaand aan de lezing te betalen bij de receptie). Inclusief een consumptie (koffie, thee, frisdrank) tijdens de pauze. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. S.V.P. aanmelden via inlichting@bibliorura.nl