8 april - brandbommen schade

8 april. Uit een rapport van de Luchtbeschermingsdienst bleek dat er een aantal brandbommen waren gevallen in de omgeving van de Donderberg, Kloostershof en de Heinsbergerweg.

Rapport van de luchtbeschermingsdienst
'Tengevolge van drukke overvlucht en herhaalde luchtgevechten is om 23.34 uur op bevel van de Luchtbeschermingsdienst luchtalarm gemaakt.
Om 0.09 uur kwam van de politie een melding binnen dat op de Heinsbergerweg een brandbom was gevallen. Bij navraag aan het wijkhoofd van wijk D werd dit bevestigd, die er nog aan toevoegde dat ook twee marechaussee dit hadden waargenomen en meenden dat verder in het veld nog meer bommen waren gevallen.
In verband hiermee is aan de politie opdracht gegeven om bij daglicht het terrein af te zoeken. Uit het bij daglicht ingesteld onderzoek en binnengekomen mededelingen is nog nader gebleken dat een aantal phosphor brandbommen en staafbrandbommen in de omgeving van de Donderberg onder Maasniel is gevallen. Onder de phosphor brandbommen zijn meerdere blindgangers en is het terrein door gedeeltelijk ontplofte bommen met phosphor besmet. Bewoners van Kloostershof hebben enige staafbrandbommen tot ontbranding gebracht waarbij een van de bommen ontplofte en twee kinderen ernstig gewond zijn.
Het hoofd der Luchtbeschermingsdienst,
P. Geradts'
(021)